2011. június 2., csütörtök

TDM tagozat alakult a MATUR-ban

TDM tagozat alakult a MATUR-ban (címre kattintva, hivatalos oldalon megtekinthető a cikk)

2011.05.25. 17:31 | Turizmus Panoráma Bulletin
Április 16-án a MATUR XIX. közgyűlése alkalmával a korábbi Heller Farkas Főiskola TDM szakos hallgatói köréből megalakult a MATUR TDM tagozata. A tagozat elsődleges céljának tekinti Magyarország turizmusának fejlődéséhez való hozzájárulást, azon belül is az országos TDM rendszer kialakításának és működésének támogatását.

Tagjai első lépésben a létező, alakuló vagy TDM szervezetet tervező partnerekkel szeretnének kapcsolatba lépni, és közösen megtalálni azokat a területeket, ahol elméleti tudásukkal kiegészíthetik a működő TDM szervezetek gyakorlati tapasztalatait.

A TDM szervezetek működésének elméleti hátterét hazánkban elsőként a Heller Farkas Főiskolán volt lehetőség elsajátítani. Szakirány választás előtt, a tanulók már 2001-től kezdve megismerkedhettek a TDM alapjaival, de az igazi szakmai tudás elsajátítására a TDM szakirányt választóknak volt lehetőségük. Itt a sokszor tévesen elsődleges és egyetlen TDM szervezeti feladatnak megítélt marketing tantárgyon felül, a szervezetek eredményes működéséhez és a desztináció turizmusának sikeres kialakításához szükséges elméletet is elsajátíthatták az alábbi tantárgyak keretében: a turizmus fenntartható fejlesztése, a turizmus területi tervezése, fejlesztésmenedzsment, attrakció és látogatómenedzsment, pénzügy és humán erőforrás menedzsment, projektmenedzsment, és nem utolsó sorban a szervezetirányítás szempontjából legfontosabb tantárgy a térségi turizmus menedzsment, a TDM modell.

A tagozat Lengyel Márton a MATUR elnökének szakmai támogatásával jött létre azzal a nem titkolt szándékkal, hogy ezzel a MATUR új színfolttal gazdagodjon.
„Többen többre megyünk” elv mentén indul meg hamarosan a tagozat széleskörű bemutatkozása az egyes, turizmus szakkal rendelkező felsőoktatási intézmények előtt, illetve online formában is, hogy azok is megismerjék a tagozat munkáját, akik már nem az iskolák padjait koptatják, de kellő elszántságot éreznek magukban a turizmus fellendítésért.

A tagozat működtetését Lázár Julcsi és Ducretot Jade szervezik, akik szívesen várják a tagozat iránt érdeklődők jelentkezését az alábbi elérhetőségeken:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése